HTML

Mi és a kutyáink

Egy blog gazdikról és kutyáikról, tanításról, tanulásról, hibákról, türelemről. Hát ilyesmik :)

Friss topikok

2009.11.08. 00:57 marooned

[Szergej] Ismét suliban

Budaörsön

Ma kezdődött a középfokú tanfolyam!! Kicsit döcögősen indult a nap, mert Szergej hajnalban és reggel hányt, majd délelőtt remegett szegény, így még suli előtt elviharzottunk az állatorvoshoz. Láza nem volt, de a pociját fájlalta. Kaptunk probiotikumos gyógyszert, és kb ennyi. De még ez után is maga alatt volt. Még a suli első fél órájában is nagyon odavolt, amikor csak a gazdik beszélgettek, és nem történt semmi. Ilyennek még nem is láttam. Összekuporodott a lábam előtt, és ott feküdt remegve, amíg a többiek rohangáltak. Aztán szerencsére javult a helyzet. Kiderült, hogy csak unatkozott, mivel ugye a többi kutya mocskosul nem érdekli, én meg nem figyeltem rá. Amint elkezdtünk dolgozni, egyből kinyílt a csipája, és onnantól jobban élvezte a sulit, mint bárki más.

A csoportról röviden annyit, hogy kilencen vagyunk, ebből egy Szergej, egy Bozza (jeee, egy csoportba kerültünk :)), egy Monty, két Westie (Dzsóker és Marcipán), egy Szetti (az eddigieket mind ismerjük, mert vagy egy csoportba jártunk alapfokon, vagy mi vagyunk), és még három kutya, akik közül egyet látásból ismerünk, ő Centi, egy minitacsi, aki még Szergejnél is kisebb (hahááá, nem Szergej a legkisebb a csoportban :P), és két nagyobb kutyus, akikről még nem sokat tudok. Az egyikük egy népszigetis néni kutyusa, aki azért jött középfokra, mert ugyan napi 24 órában együtt vannak, de nem töltenek együtt minőségi időt, és így meg rá lesz kényszerítve. Róluk még tuti írok később, mert az a kutya gyönyörű, már azóta imádom, hogy először megláttam a Népszigeten :) Majd hozok fényképet is.

Sajna nem a csoportvezetőnk tartotta a foglalkozást, mert épp kiment a bokája, így őt még nem ismerem, de nem volt gond, mert Norcsii, a bemutató csoport vezetője ugrott be helyette, és rá egyébként is kíváncsi voltam.

Sok minden nem történt még. Gyúrtunk egy kicsi engedelmességet, megbeszéltük, ki mit vár a tanfolyamtól, mi lesz a vizsgán, beszéltünk klikker képzésről, és játszottunk egy kis ügyességi játékot is, ami majd a behívás közben megállítás és leültetés / fektetést fogja megalapozni.

Volt ismét verekedés is, és ugye ki más miatt, mint a kis vadász Monty miatt :) Mondjuk Rita ide inkább :(-t írt volna. Nem is a verekedés volt a legrosszabb Monty-ban, hanem az, hogy olyan magasról szart Rita fejére, mint amilyet eddig még sose láttam. Ki is borult a lány (nem jó kifejezés, inkább nagyon dühös volt), remélem holnapra már jobban fogják élvezni az együttlétet.

Találkoztunk mizsimuzsimuzsikával is :) Ott volt megfigyelőként a csoportunkban :)) Ők időközben elköltöztek és már csak két zebra választja el őket a nagy zöldtől :) Én sem panaszkodhatom a Nehru Part-tal, de azért ez nagyon menő lehet :)

Esti ma nem tudott jönni Bodzával, mert önismereti csoportja volt, így a kutyalány a kocsiban várt meg minket. Kapott egy ágat és MR2-t, hogy jól érezze magát. Ennek az lett az eredménye, hogy a csilli-villire takarított kocsim rosszabbul néz ki, mint korábban. Annyira fölösleges lemosni belülről az üvegeket! Már most tele van kutya orr nyomokkal :) Ez egyébként nem panaszkodás, mert kicsit sem zavar, csak mosolygok rajta inkább :)

Suli után voltunk a Nemzeti Színház mögött labdázni. Itt kiderült, hogy mi is volt Szergej baja, miért is fájt a pocija. Ugyanis kikakált egy üveggolyónyi műanyag (gumi) félgömböt. Ez egyike a labdáról lerágott púpoknak, amit ők annyira imádnak rágni. Még sosem nyelt le egyet sem, és fogalmam sincs, hogy ezt hol és mikor találta, és mikor nyelhette le, meddig is szenvedett miatta, de a lényeg, hogy már nincs benne! Már csak azt remélem, hogy nincs benne több..

most nagy döglés van, mert jól lefárasztottam őket. Kb ilyen a hangulat most nálunk:

Kis rohadékok :)

Ma még van egy esti sétánk (legjobb, imádom! szoktam képeket is csinálni a város hangulatáról, majd csinálok egy válogatást belőlük), aztán pihi, mert a holnapi nap ismét fárasztó lesz.

Egyébként be kell vallanom, hogy elpuhultunk az alapfokú tanfolyam óta. Felengedtük őket az ágyba. Nem egész este (bár volt olyan is), de reggel ébredéskor felhívtuk őket, és még szundítottunk együtt egy kicsit. imádnak befurakodni a takaró alá :) Na, mától ennek vége. Pedig jó volt, de az irány nem jó, és itt a jó alkalom, hogy változtassunk, és visszatérjünk a jól megszokott folyosón alvós rendszerre. Drukkoljatok :)

3 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://ebugatta.blog.hu/api/trackback/id/tr561508343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

marooned 2009.11.08. 11:41:04

Köszönöm, benézünk mindenképp :)

--
Rémusz

frzs 2009.11.12. 02:01:03

Ami az ágyban alvást illeti, Gábor is azt szokta mondani, hogy azoknál a kutyáknál, akik tökéletesen működnek, behívhatóak, meg minden, nem kell ezeket a szabályokat betartani. Ráadásul, ha minden mást batartotok, akkor az ágy (szerintem) lehet kivétel ;-) Mondom ezt az alapján, amit láttam a középfokon. Szergej úgy nézett rád, mint egy Istenre, és le sem lehetett vakarni rólad...

marooned 2009.11.12. 16:54:33

@muzsimuzsimuzsika: úúúúúú :) Köszönöm szépen! Jó lenne nagyon! De szerintem megvárjuk, amíg Bodza is jobban figyel már ránk, mert azt nem szeretném, hogy Szergej feljöhet, Bodza meg nem.

--
Rémusz
süti beállítások módosítása